Blog / Tjerk Dijkstra

Wie ben jij dan?

Goeie vraag, Tjerk aangenaam.

Op deze foto doe ik een jas aan; zo gewoon gebleven.

Ik ontwerp en programmeer dingen, het liefst voor mensen, niet geheel verrassend. Alhoewel het ontwerpen voor mensen nog best vaak fout gaat, zoals vliegtuigstoelen die uiteindelijk niemand passen of gezichtsherkenning software wat per ongeluk racistisch is, minder makkelijk dan je denkt dus. Als docent binnen de academie Creative Technology probeer ik met studenten uit te vogelen hoe je nou de juiste dingen ontwerpt. Een altijd frisse combinatie van onderzoeken, iteratief werken en vooral veel maken & proberen lijkt de beste strategie tot nog toe.

In ieder geval hanteer ik de volgende vuistregels voor mijzelf. Nou ja alsnog zal ik hier en daar fouten maken, wij ontwerpers blijven tenslotte (vooralsnog) mensen.